Το κέντρο

Το κέντρο δημιουργήθηκε από τον Παναγιώτη Σαμπάνη το 2023

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΑΤΕΙ Ηπείρου από όπου απέκτησε το πρώτο του πτυχίο. Η ενασχόληση του με τα τεχνικά νευρωνικά δίκτυα κατά την διάρκεια των σπουδών του, του κέντρισε το ενδιαφέρον για τα βιολογικά νευρωνικά δίκτυα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πρώτων. Έτσι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με την μελέτη των βιολογικών νευρωνικών δικτύων των ζώντων οργανισµών και κυρίως του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Εφαρμοσμένη ψυχολογία στο City University of Seattle από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση για τις επιδώσεις του.

Παράλληλα παρακολούθησε το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ιατρική Ψυχολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης εξειδικεύτηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία στον Τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Κρήτης ( Σύγχρονα Αμφιαράεια ). Ασχολήθηκε με την Νευροανάδραση/Βιοανάδραση και πλέον είναι πιστοποιημένος νευροαναδραστής από την EEGΙnfo.

Στην συνέχεια μετέβη στην Βόρεια Ουαλία όπου και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του στην Κλινική Νευροψυχολογία στο Bangor University. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού του έκανε έρευνα με τίτλο “Διερεύνηση των επιπτώσεων του κοινωνικού πλαισίου στην έμμεση μάθηση, μια μελέτη ERP” όπου ήταν και το θέμα της διπλωματικής του.

Έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και ήταν υπεύθυνος σε ένα έργο του κέντρου Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου μελετάει την εγκεφαλική πλευρίωση κατά την διαδικασία της γραφής και της ομιλίας. Ταυτόχρονα έκανε την μετεκπαίδευσή του στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο σαν υποψήφιος Διδάκτωρ του Birmingham City University όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, της Ακαδημίας Αθηνών σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του ευρύτερου φαινοτύπου του αυτισμού.’ Παρακολουθεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας και νευροψυχολογίας με σκοπό τη συνεχιζόμενη κατάρτιση και εξέλιξή της στην επιστήμη του.

Έχει συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας αλλά και με άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Τώρα διατηρεί παράλληλα και το κέντρο neurocare.

Mέλος της ΕΝΨΕ

Mέλος της Βρετανικής Νευροψυχολογικής Κοινότητας